Ferlat (IT - Friuli)

Toto vinařství vzniklo v roce 1950 a nachází se východní části regionu Friuli Venezia Giulia v renomovaném D.O.C. Friuli Isonzo. Vedení vinařství před pár lety převzali dva mladí friulští vinaři, Federica Tabacchi a Moreno Ferlat. Na jejich vinařských pozemcích o rozloze 7,5 hektarů se pěstuje réva podle principů ekologického zemědělství. Cílem firmy je vytvářet vína s výraznou osobností, která jsou snadno rozpoznatelná a zralá. Pro dosažení tohoto cíle používá moderní techniky, ale s naprostým respektem k přírodě a tradičním zemědělským postupům, aby získali hrozny, které jim umožní produkovat VLASTNÍ VÍNA.

Vinařství klade důraz na minimalizaci negativního vlivu na životní prostředí v oblasti vinic. Všechny vinice jsou plně zarostlé přirozenými bylinami, což zajišťuje trvalou udržitelnost. Pro regulaci trávníku nejsou používány žádné chemické prostředky, jako jsou herbicidy. Vinařství věří v kosbu a přirozený mulčovací proces.

Firma má certifikaci ekologického zemědělství, což znamená, že neprovádí žádné postřiky se syntetickými chemikáliemi. Hnojiva používaná na vinicích jsou organického a živočišného původu, což přispívá k dosažení maximální kvality a přírodnosti hroznů.

 

 
460
4611460461

Stránka 1 z 1 - 4 položek celkem

Stránka 1 z 1 - 4 položek celkem