› The Eatery Deli › Dobroty ve skle
Zavařené dobroty ve skleničkách na doma
Stránka 1 z 1 - 15 položek celkem
Občas neprodáme všechen chleba a je nám líto ho vyhodit. Neradi totiž jídlem plýtváme. Dali jsme hlavy dohromady, a z chleba udělali skvělé chipsy potřené konfitovaným česnekem. Silně návyková záležitost !
150g
Marshmellow, kdo by je nemiloval? My jsme tuhle napěněnou sladkost vylepšili citrónem, ale pozor, je to návyková záležitost !
Pomazánka z cizrny a pečené zeleniny. Základ jako na svíčkovou, trocha citronu, cizrna a jaké je to paráda ! Ideální třeba s opečenou bagetou nebo celozrným chlebem.
Červená cibule naložená s kořením a sladkokyselým nálevem. Naložením cibule ztratí nepříjemnou palčivost a krásně vynikne její chuť. Super parťák do burgerů, na maso nebo jako doplněk k jídlu
Sklenice 300g
Náš nakládaný celer určitě znáte, nejednou jste si řekli o nášup nebo o trochu do krabičky na doma. Vyzkoušejte jako doplněk k uzenému masu, dobré šunce nebo třeba k řízku.
Habanero papričky které náš Pavel vlastnoručně vypěstoval, to je základ naší chilli pasty. Vyudili jsme je a uvařili chilli pastu, které má grády ! Ideální jako marináda na maso, kondiment k jídlu nebo jako zbraň hromadného ničení..
Sklenice 180g
500ml
Hruškový kompot trochu jinak. Z červeného vína jsme uvařili svařák a v něm upošírovali hrušky, které krásně voní po skořici a hřebíčku.
Sklenice 260g
Drůbeží játra a máslo jedna ku jedné, k tomu spousta koňaku a červeného portského. Co se chuti týče, nebereme si servítky!
Sklenice 160g nebo 280g
Slakokyselá povidla s lehce kořeněnou chutí, krásně navoněná rumem. Uvařeno pomalu přes noc podle tradičního receptu. Na povidla jsme použili 550g ovoce na 300g hotových povidel, ideální na buchty, taštičky nebo jen tak na lžičku
Skydancer APA 11 z Čestmířího pivovaru určitě znáte, tohle skvělé pivo máme totiž v The Eatery na čepu. Objednali pár lahví, když si nemůžeme dát čepované. Nebojte se, rádi se podělíme..
Višně, ručně vypeckované a naložené do směsi vína, rumu a portského. Přidali jsme trochu hřebíčku, skořice, badyánu a kardamomu na vůni. Silně návyková záležitost ! PS: Nedoporučujeme podávat dětem..
120g višní ve skleničce
Čalamáda – královna nakládané zeleniny. Ideální volba do sychravý dnů plná vitamínů. Zelí, okurka, paprika, mrkev a cibule ve sladkokyselém nálevu s fenyklem a koriandrem.
Sklenice 850g
Vepřový Rillettes, což je vlastně pomazánka z trhaného masa. Vepřovou plec jsme přes noc ukonfitovali s kořením a česnekem, natrhali, dochutili a zavařili do skleniček. Skvělá věc na chleba, nebo třeba jako náplň do burgerů.
250g
Říká se jim svatojánské, protože zelené, nezralé ořechy se sbírají v období Sv. Jana Křtile na konci června, kdy ještě nemají tuhou skořápku. Poté následuje zdlouhavý proces, kdy se ořechy propíchávají, promývají po několik dní a poté na několikrát vaří v cukrovém sirupu s kořením, aby se z nich vyvařila hořkost. Vynikající kondiment k paštikám, šunkám, sušeným masům nebo dezertům.
210 ml ve sklenici, 130 g ořechů